_

کارشناسی برق صنعتی

 برق یکی از انواع انرژی است. انرژی مهمترین سرمایه هر کشوری است . برای تولید و مشخص کردن میزان مصرف انرژی برق به متخصصانی نیاز است که در این زمینه تحصیل کرده باشند. بنابراین رشته مهندسی برق یکی از رشته های مهم در سطح کشور ها است زیرا برق یکی از ارگان های اقتصاد و اقتصاد یکی از ارکان مهم کشورها است. بنابراین لازم است که همه کشور ها متخصصان برق را پرورش دهند. در کشور ما نیز پرورش مهندسان برق رواج دارد. در ادامه این مطلب به توضیح و معرفی رشته صنعتی برق می پردازیم.

معرفی رشته برق صنعتی

 

همانطور که گفته شد برق یا همان انرژی الکتریکی برای همه جوامه اهمیت زیادی دارد زیرا بسیاری از کارها و گذران زندگی روزمره با استفاده از برق انجام می شود. تصور کنید برای چند روز از داشتن برق محروم باشید. می توان گفت همه لحظات زندگی به انرزی الکتریکی نیاز داریم بنابراین برای تولید چنین انرژی نیاز داریم که افراد متخصص بر این مسئله نظارت کنند. مهندسین برق پروش یافته های رشته برق صنعتی هستند که درباره انرژی الکتریکی دانش کسب کرده اند. برای ورود به صنعت برق و مخابرات نیاز به تحصیلات دانشگاهی است و افرادی که در رشته مهندسی برق تحصیل کرده اند می توانند وارد این صنعت شوند و درآمد کسب کنند.

معرفی مهندسی برق صنعتی

 

رشته مهندسی برق یکی از زیر شاخه های رشته های مهندسی است که در آن هدف از پرورش متخصصان برق تولید و یا انتقال انرژی الکتریکی در شبکه های شهری و پخش آنها برای امرار معاش انسان ها و راه اندازی کارخانجات صنعتی است. رشته برق هم در زیر گروه کار و دانش و هم در زیر گروه ریاضی و فیزیک قرار دارد. در حقیقت برخی از افراد رشته مهندسی برق را به مواردی مانند الکتروتکنیک، ماشین های الکتریکی، سیستم های صوتی و تصویری، طراحی و توسعه صفحات وب، برق ساختمان، تابلوسازی های برق صنعتی معنا می کنند.

اما رشته برق صنعتی یکی از زیر شاخه های رشته برق است که در این رشته متخصصان پرورش یافته آموزش هایی در به کار گیری و اجرای الکتروموتورهای تک فاز و سه فاز به دو صورت دستی و یا اتوماتیک می بینند. همچنین بررسی و شناخت انواع کابل کشی های صنعتی و تولید برق از آموزش هایی است که به مهندسین برق صنعتی داده می شود. در تعریف بهتر باید گفت وظیفه مهندسین برق انتقال یک سیگنال به سیگنال دیگر است.

مقاطع تحصیلی

 

رشته مهندسی برق در مقطع کارشناسی ارائه می شود و دارای ۴ گرایش اصلی است. همچنین رشته مهندسی برق در مقطع کاردانی نیز ارائه می شود که افراد پس از موفقیت در آزمون کاردانی پیوسته می توانند گرایش خود را انتخاب کنند و مشغول به ادامه تحصیل شوند ۴ گرایش اصلی رشته مهندسی برق شامل مخابرات،الکترونیک،قدرت و کنترل است. که دانشجویان بر اساس علاقه خود و آینده اندیشی می توانند در یکی از این رشته ها تحصیل کنند.

 

دروس عمومی

 

تاریخ اسلام، ادبیات فارسی، تربیت بدنی ۱و۲، انقلاب اسلامی و ریشه های آن، اخلاق اسلامی، قرائت متون اسلامی، زبان خارجی مقدماتی، متمم زبان و معارف اسلامی ۱ و ۲

دروس رشته مهندسی برق دارای دروس عمومی، دروس پایه، دروس اصلی است که در ادامه لیست دروس را ارائه می دهیم.

 

دروس اصلی

 

بررسی سیستم های قدرت ۱، نقشه کشی صنعتی ۱، کارگاه برق، زبان تخصصی برق، اندازه گیری الکتریکی، آز مدار و اندازه گیری الکترونیک ۱ و ۲ ، آز الکترونیک ۱ و ۲ ، الکترومغناطیس، مقدمه ای بر مهندسی برق، اخبار و سیستم ها، ساختار و زبان ماشین، ماشین های الکتریکی ۱ و ۲ ، آز ماشین های الکتریکی ۱، مخابرات ۱، مدارهای الکتریکی ۱ و ۲ ، کنترل سیستم های خطی، آز مدارهای منطقی، کارآموزی، ریاضی مهندسی و مدارهای منطقی.

 

 دروس پایه

 

 آز فیزیک ۱ و ۲، محاسبات عددی، ریاضی عمومی ۱ و ۲، معادلات دیفرانسیل، کارگاه عمومی، آمار و احتمال مهندسی، فیزیک ۱ و ۲، برنامه سازی کامپیوتر