کاردانی فنی جوشکاری
بشر از ابتداي تمدن سعي ميكرد كه با اتصال اجسام برخي از نيازهاي خود را برطرف كند. اين اتصالات از به هم بستن شاخههاي درختان و دوختن تكههاي پوست حيوانات شروع شد و با گذشت زمان فن اتصال اجسام مختلف پيشرفتهتر شد. كشف فلزات و وابستههای آنها يعنی آلياژها، با خواص متنوع نياز بشر را در متصل كردن قطعات فلزی بيشتر كرد و روشهای تازه ابداع شد. از جمله اتصالاتی كه بيش از دو قرن پيش مورد استفاده بوده می توان پرچ، پيچ و جوشكاری كورهای را نام برد. استفاده از حرارت ناشی از سوختن گاز و ذوب موضعی محل اتصال (درز) قطعات فلزی باعث تحول بزرگ در اين فن شد و بر اين اساس روشهای جوشكاری زيادی به وجود آمد. جوشكاري را می توان جز صنايع مادر به حساب آورد، زيرا كمتر كارخانه يا مؤسسه توليدی و صنعتی را می توان يافت كه در آن حداقل يک كارگاه جوشكاری فعال وجود نداشته باشد.
جوشکاری یکی از روش های تولید می باشد. هدف آن اتصال دائمی مواد مهندسی (فلز، سرامیک، پلیمر، کامپوزیت) به یکدیگر است به گونهای که خواص اتصال برابر خواص ماده پایه باشد.
- نقشه خوانی و تفسیر نقشه های مهندسی جوش در پروژه های جوشکاری
- تعیین روش کار و نمونه سازی به کمک مهندسین طراح و انتقال آن به کارگران فنی
- کمک در طراحی و نوشتن دستوالعمل جوشکاری
- بازرسی و کنترل کیفی فرآیندهای جوشکاری
- بازدید و اطمینان از نحوه عملکرد صحیح دستگاه های جوشکاری
- بازرسی و کنترل کیفی جوش و نظارت بر تست های مربوطه
- تهیه گزارش های فنی در مورد عملکرد بخش سرپرستی
- کنترل تجهیزات و مواد مصرفی در فرآیندهای جوشکاری
- پیاده سازی استانداردهای جوشکاری، کنترل کیفی و مدیریت کیفیت در واحدهای صنعتی
مشاغل فارغ التحصیلان
با توجه به اینکه تاکنون در نظام آموزش عالی کشور، رشته ای مصوب، تحت این عنوان وجود نداشته، طبیعتاً فارغ التحصیلان این رشته، می توانند از بازار کار خوبی برخوردار باشند، ضمناً شرایط ادامه تحصیل این رشته در مقطع کارشناسی با عنوان مهندسی فناوری بازرسی جوش هم در این مرکز و هم در سایر مراکز سطح کشور فراهم بوده و فارغ التحصیلان می توانند از این امکان نیز بهره ببرند.
- کاردان کارگاههای جوشکاری
- کاردان کارگاههای برشکاری
- کاردان آزمایشگاههای بازرسی و کنترل کیفی جوش
- سرپرستی کارگاههای جوشکاری و برشکاری
- سرپرستی واحدهای کنترل کیفیت جوش
ضوابط و شرایط ورودی ها
مطابق قوانین و مقررات دانشگاه جامع علمی و کاربردی، فارغ التحصیلان کلیه رشته ها میتوانند جهت مقطع کاردانی این رشته ثبت نام نمایند، طبیعتاً داوطلبینی که دارای تجربه کاری در این زمینه دارند و یا علاقمندی وافری به این رشته داشته باشند می توانند، در این رشته موفق باشند.
طول دوره و شکل نظام مهارتی: حداقل طول دوره در این مجموعه دو سال است و برنامه های درسی آن برای چهار نیمسال برنامه ریزی شده است. طول هر نیمسال ۱۶ هفته آموزش کامل است. زمان هر واحد تئوری ۱۶ ساعت، آزمایشگاهی ۳۲ ساعت و کارگاهی ۴۸ ساعت می باشد.